2011. május 11., szerda

Könnyek helyett Alapítvány: „Hogy mindig legyen otthonuk…”


A Könnyek helyett Alapítvány támogató együttműködésével a „Hogy mindig legyen otthonuk…” programsorozat révén egy 14 férőhelyes fogyatékosok számára rehabilitációs célú lakóotthon létrehozásához járulunk hozzá. Olyan pénzforrást gyűjtünk össze, mely a lakóotthon alapításához (tervezés, kivitelezés, egy esetleges pályázati önerő stb) teremt pénzügyi alapot. A programban résztvevő szakemberek biztosítják a jogi, gazdasági, építészeti, kommunikációs és szociális szakmai hátteret. Személyük egyben biztonságot, garanciát jelent a projekt tisztaságát illetően.

A programsorozat állomásai:

  1. 1. 2011. május 12.     „Hogy legyen mindig otthonuk I.” jótékonysági est a Mátra művelődési Központban. Fellépnek: Nemzeti Színkottás Zenekar; Gyöngyszem Zenekar; St. Martin; Rajkó Népi Együttes Zenekara és Tánckara;
  2. 2011. ősz:  „Hogy mindig legyen otthonuk II” jótékonysági hangverseny a Szent Bertalan templomban.
  3. 2012. január-február: szeretnénk, ha Városbál jótékonysági célja is a lakóotthon létrehozása lehetne.
  4. 2012-2013: „Hogy legyen mindig otthonuk…” projekt utógondozása, pályázati források figyelése, pályázat írás, tervezés, engedélyeztetés az alapítványon keresztül az adó 1 %-ának erre a célra való gyűjtése , célzott vállalkozói támogatások generálása, stb.
                                                                                  
A lakóotthon- bár nem feltétlen állami fenntartásban működne -a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ (KHSZK) jelenlegi szakmai szervezeti egységeivel, illetve azokra épülve segítené elő a komplex társadalmi integráció, és adna egy életen át tudatos, felelősséggel teljes kísérést a fogyatékossággal élők számára.

A projekt célja ezen felül a lakosság körében a befogadó-elfogadó attitűd, a tolerancia és segítségnyújtási képesség erősítése, ezáltal is elősegítve a speciális bánásmódot igénylő fogyatékosok társadalmi esélyegyenlőségét.


Gyöngyös, 2011. május 6.

További információ: Maka Piroska,        szociálpolitikai/esélyegyenlőségi
szakértő: 06/30 558-96-60


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése