2012. március 1., csütörtök

A Rajkó Zenekar közleménye

Nemzeti jelzővel veri szét a világhírű zenekart az állam/1024388/

http://artportal.hu/aktualis/hirek/mi_koeze_a_design_terminalnak_a_rajko_zenekarhoz

http://hvg.hu/itthon/20120303_uj_rajko_nemzeti_zenekar
http://www.nol.hu/kult/nemzeti_ciganyzenekar__jogi_aggalyokkal

A 2012-03-02-ra szóló, az újjáalakult Rajkó Zenekar bemutatására invitáló meghívó egy NÉVBITORLÓ Rajkó Zenekaré, aminek törvénytelen működése ellen a Rajkó név valós tulajdonosai minden törvényes eszközzel - beleértve a jogi eszközöket is - fellépnek.
Fontosnak tartjuk közölni, hogy nincs újjáalakult Rajkó Zenekar.
Jog szerint egy, azaz 1 Rajkó Zenekar van, amely hatvan évvel ezelőtt alakult és működése folyamatos, annak ellenére, hogy a KIM a Design Terminálon keresztül 2011-ben mindent elkövetett a jogtulajdonos Rajkó Zenekar ellehetetlenítésére.
Egyben kérjük a sajtó munkatársait, a közvélemény hiteles tájékoztatása érdekében győződjenek meg a Design Terminál által használt név és jogok valódiságáról a Rajkó Művészegyüttes, mint a Rajkó Zenekar jog szerinti működtetőjével szembeni magatartásuk törvényességéről.
Fontos körülmény, hogy a Design Terminál eddig semmilyen formában nem törekedett - és ma sem törekszik- megegyezésre a jogtulajdonosokkal, nem ajánlott fel semmilyen alternatívát, nem óhajtotta semmilyen formában foglalkoztatni a Rajkó Zenekar általa túlkorosnak, esetleg túlsúlyosnak ítélt tagjait és nem ajánlott fel kárpótlást sem a névhasználat ellenértékeként!
·         Felvetődik a kérdés, hogyan illeszthető ez a minden tekintetben diszkriminatív eljárás a roma stratégiába és a magyar jogállamiságba?
·         Hogyan és mikor kívánja kárpótolni a magyar állam nevében fellépő Design Terminál a ROMA származású valódi jogtulajdonosokat?
·         Mit üzen ez az eljárás a hungarikum értékek jogtulajdonosainak?
Felvetődik az a kérdés is, hogy mennyire lehet hiteles az az ígéret, elképzelés, szakmai terv, amely - tekintve, hogy egy demokráciában a hatalom időleges - hatalmi eszközökkel szerzett, "rekvirált" jogokra építkezik?




http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=526313&referer_id=friss