2010. szeptember 29., szerda

Adókedvezményes támogatási lehetőség

Tisztelt Cégvezetők! Kedves Közönségünk! Kedves Olvasók!

Szeretnénk felhívni az Önök figyelmét, hogy 2009 novembere óta lehetősége van a gazdálkodó társaságoknak az előadó-művészeti szervezetek adókedvezményes támogatására, így a Rajkó Művészegyüttes támogatására is. Mindezt a 2009-ben megalkotott előadó-művészeti törvényhez kapcsolódó Európai Bizottság N 464/2009. számú, a magyar előadó-művészeti szervezetek támogatási rendszerét jóváhagyó határozata biztosítja.

A cigányzenét képviselő együttesek közül egyedül a Rajkó Művészegyüttes felelt meg a támogatásra jogosultsághoz előírt feltételeknek, így szerepel a Film- és Előadó-művészeti Iroda hatósági nyilvántartásában. A mecénás csak a nyilvántartásban szereplő előadó-művészeti szervezetet támogathat.

Amiért megéri Önnek Támogatási szerződést kötni velünk:
  • A támogatás összege költségként érvényesíthető az adóalapban, így 119 százalékos adómegtakarítást kínál a támogatóknak.
  • Közvetlen támogatásával annak a művészegyüttesnek a munkáját segíti, amelyet Ön választott ki. Amennyiben nem él ezzel a választási lehetőséggel, az Ön által befizetett adó útját nem tudja követni – hiszen az államkasszába befolyt összeg az állami újraelosztási rendszer szűrőjén keresztül kerül elosztásra.

Miért épp a Rajkó Művészegyüttes legyen a támogatott művészeti szervezet?
  • Mert Európában egyedül itt van iskolája a cigányzenének – ennek a sajátosan magyaros, és a világ minden táján kedvelt zenei stílusnak és műfajnak.
  • Mert ez az együttes már a világ 110 országának színpadán népszerűsítette a magyar cigányzenét, és ez által minket, magyarokat is.
  • Mert a napjainkban ismert, képzett, magyar cigányzenészek szinte kivétel nélkül a Rajkó iskolájából nőttek ki, itt sajátították el a szakma mesterfogásait.
  • Nem utolsó sorban azért is, mert a cigányzenét képviselő együttesek közül egyedül a Rajkó Művészegyüttes felelt meg a támogatásra jogosultsághoz előírt feltételeknek, így szerepel a Film- és Előadó-művészeti Iroda hatósági nyilvántartásában. A mecénás csak a nyilvántartásban szereplő előadó-művészeti szervezetet támogathat.

Az adókedvezményes támogatás feltételeiről és a rendszer működéséről az előadó-művészeti iroda honlapján – http://www.eloadomuveszetiiroda.hu/ – olvashat.

A Rajkó Művészegyüttesről bővebben a http://www.rajko.hu/ honlapon tájékozódhat.

Ha Ön, mint cégvezető, mint vállalkozó, úgy gondolja, hogy jó ügy mellé állna a Rajkó Művészegyüttes támogatásával, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Gerendási István igazgató
Rajkó Művészegyüttes, 1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22.
Tel.: 06-1-322-4841; 06-20-261-6072, E-mail: manager@rajko.hu